Social

Proteste violente împotriva restricțiilor în Belgia: ,,Spunem nu vaccinării copiilor noştri!”

Distribuie:
Sursa photo: Captură youtube.

Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine s-au produs duminică la Bruxelles, în cadrul unei manifestaţii împotriva restricțiilor, la care s-au adunat circa 8.000 de persoane, potrivit poliţiei, relatează AFP, preluat de wall-street.ro

Un grup de protestatari a început să arunce cu cutii metalice, să lanseze petarde şi focuri de artificii în direcţia forţelor de ordine, poliţiştii au reacţionat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene, scrie Agerpres.

Citește și: ,,Împreună vom pune capăt uzurpării care concentrează puterea în mâinile elitelor europene.” -Mateusz Morawiecki

Denumită „Actul 2,  „, manifestaţia de astăzi îşi propune să continue mobilizarea din 21 noiembrie, care a reunit 35.000 de persoane, potrivit poliţiei, în capitala belgiană.

Mai multe oraşe din Europa s-au confruntat cu astfel de mobilizări, în special în Olanda şi Austria, în timp ce guvernele au înmulţit măsurile restrictive în ultimele săptămâni în faţa unui nou val de contaminare.

Pe unele pancarte se putea citi „Vaccinuri-nu mersi!”, „QR= svastică!”. „Spunem nu vaccinării copiilor noştri!”, au scandat un grup de femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *