Social

Bornele din România in culorile Ugariei, revopsite in culorile steagului României. Președintele Ungariei apare intr-o poza cu acestea.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Borna de pe Piatra Secuiului, care era vopsită în culorile steagului maghiar și care apare într-o poză postată de președintele Ungariei, Katalin Novak, a fost pictată în culorile drapelului Românesc. Cel puțin asta reiese dintr-o poză postată de George Simion, președintele formațiunii politice AUR, pe Facebook, duminică 29 mai, relateaza alba24.ro.

Citeste si: Avocatul Piperea: ,,Au început atacurile teroriste în Uniunea Europeană. Asta s-a dorit. Era previzibil. Prostocrația hedonistă de la Bruxelles…”

Disputa a căpătat o conotaţie politică după ce preşedinta Ungariei, Katalin Novak, s-a fotografiat în 21 mai 2022, cu ocazia unei vizite efectuate în România, lângă una dintre cele două borne ce era vopsită în culorile naţionale maghiare. Ulterior, cele două borne au fost revopsite în roşu, galben şi albastru. În prezent, acestea sunt din nou vopsite în culorile drapelului Ungariei., sustine adevarul.ro

Citeste si: Viktor Orban: Bruxelles creează o lume orwelliană, trimite arme Ucrainei pentru „pace” și cenzură pentru „libertate”

Se pare că telenovela vopsirii și revopsirii bornei cu tricolorul și steagul maghiar continuă și în 2023, după ce în 2022, borna de la Piatra Secuiului, din Munții Apuseni, a fost revopsită în culorile drapelului românesc, anterior, la vizita preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, borna fiind vopsită în cele ale Ungariei, mai spune articolul citat.

George Simion, presedintele AUR, a reactioanat la acest scadal si ar fi anuntat ca mai multi membri AUR ar fi cei care au vopsit in culorile drapelului Romaniei aceste borne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *