Social

Viktor Orban: Bruxelles creează o lume orwelliană, trimite arme Ucrainei pentru „pace” și cenzură pentru „libertate”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Orbán spune că Facilitatea europeană pentru pace a transferat miliarde de arme către forțele ucrainene, prelungind războiul și costând mii de vieți ucrainene.

Premierul ungar Viktor Orbán a scris pe platforma X pentru a sublinia ceea ce spune el este „lumea orwelliană” pe care Uniunea Europeană o creează, inclusiv promovarea războiului printr-o facilitate menită pentru pace și încercarea de a reduce mass-media ca formă de libertate.

„Bruxelles creează o lume orwelliană în fața ochilor noștri. Ei cumpără și furnizează arme prin #EuropeanPeaceFacility. Ei vor să controleze mass-media prin #MediaFreedomAct. Nu ne-am luptat cu comuniștii ca să ajungem în 1984!” a scris Orban.

Citeste si: AUR: Urmează 2 referendumuri importante, pentru familia dintre un bărbat și o femeie și pentru plata in numerar.

„La 26 iunie 2023, Consiliul a adoptat o decizie de  creștere a plafonului financiar global al  Facilității europene pentru pace ( EPF )  cu 4,061 miliarde EUR  (la prețuri curente, sau 3,5 miliarde EUR la prețurile din 2018). Plafonul financiar total totalizează acum peste 12 miliarde EUR (în prețuri curente).

Citeste si:  Dan Negru: O adunătură de țâcniți conduce lumea: paranoici, comedianți, botoxați, senili…

La 20 martie 2023, într-o sesiune comună care a reunit miniștrii Afacerilor Externe și Apărării din UE, Consiliul a convenit asupra propunerii cu trei căi prezentate de Înaltul Reprezentant și Comisarul Breton. Această propunere subliniază modul de  furnizare urgentă a Ucrainei cu muniție de artilerie, fie provenită din stocurile existente, fie achiziționate în comun.„, conform Consiliului

Orbán se referă la termeni specifici dezvoltați de Orwell în cel mai faimos roman al său, „1984”, care descrie modul în care un regim distopic fictiv folosește cuvinte pentru a induce în eroare oamenii să accepte puterea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *