Politică

Premierul Viktor Orban susține că este pregătit să scoată Ungaria din Uniunea Europeană

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Viktor Orban a făcut sâmbătă o aluzie la posibilitatea ca ţara sa să părăsească Uniunea Europeană, fiind pentru prima dată când evocă o astfel de posibilitate, relatează DPA conform Agerpres.

Uniunea Europeană duce „un război sfânt, un jihad” sub sloganul statului de drept, a declarat politicianul în cadrul unui discurs în faţa susţinătorilor din Budapesta.

Citește și: Biserica Ortodoxă, delimitare de AUR: Creștinismul nu se exprimă niciodată obraznic, agresiv și agramat

Instituţiile UE şi organizaţii de apărare a drepturilor omului îl acuză pe Orban, care conduce Ungaria din 2010, de distrugerea democraţiei şi a statului de drept.

Orban a contrazis sâmbătă această evaluare. ”Pentru ei, statul de drept este un mijloc prin care vor să ne transforme în ceva asemănător cu ei”, a spus el.

Dar Ungaria nu vrea să devină ca Europa de Vest, aşa cum nu se aşteaptă ca Occidentul să adopte politicile ungare de azil sau de familie.

Citește și: Piperea: Ce va face România cu cele peste 100 de milioane de doze de vaccin pre-comandate?

Ungaria a vrut să menţină UE unită „în ciuda alienării culturale tot mai mari”. Acesta este motivul pentru care Budapesta a făcut ”oferte de toleranţă” atât Bruxelles-ului, cât şi Berlinului în mai multe rânduri.

”Nu există altă soluţie, ci doar toleranţă. Aceasta este singura modalitate de a găsi o cale comună”, a continuat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *