Social

România, dependentă de alimentele din afară. Importăm 70% din ceea ce consumăm.

Distribuie:
Sursa photo: Canva.

România importă tot mai multe alimente, pe an ce trece, am ajuns la 70% din alimentele ce le mâncăm, să  le importăm, informează digi.ro

Citește și: Sorin Grindeanu (PSD): Ținta noastră este să câștigăm toate alegerile din anul 2024. Nu excludem candidaturia lui Geoană.

Pe zi ce trece, România este tot mai dependentă alimentar de state precum Italia, Spania, Franța sau Germania. Potrivit ministerului Agriculturii, pe primul loc în topul celor mai importate alimente, se află carnea de porc cu importuri de 589 milioane de euro. Următoarele poziții sunt ocupate de brânză și caș, cafea, ciocolată și produse de brutărie, patiserie şi biscuiţi, cu o valoare care pornește de la 200 milioane euro fiecare.

Citește și: Florin Câțu: Doar liberalismul salvează România, iar românii trebuie să știe că guvernul de dreapta este singura soluție!

Carnea, brânza și produsele congelate de patiserie sunt în topul alimentelor aduse din străinătate. Potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii, valoarea acestora ajunge la 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din totalul înregistrat anul trecut, informează sursa menționată.

Citește și: Campania de vaccinare se prăbușește. Tot mai puțini români se vaccinează cu prima doză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *