Social

Fabrica de zahăr Luduș. ,,Cu ajutorul Ministerului Agriculturii, fabrica a fost salvată!” – fermier

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Reprezentanții unui grup de 400 de fermieri din Transilvania, organizați într-o asociație condusă de un fermier sibian, vor prelua fabrica de zahăr de la Luduș, informeaza europafm.ro

Citește și: Studentul care a obținut anularea purtării măștii vrea anularea liberalizării prețurilor la energie.

Joi, fermierii au participat la negocieri cu conducerea franceză a fabricii de zahăr, reușind să o salveze de la închidere și demolare.

„Producătorii de sfeclă de zahăr din Transilvania vor prelua fabrica de zahăr de la Luduş. Cu ajutorul Ministerului Agriculturii, fabrica a fost salvată!”, a spus unul dintre fermieri.

În şedinţa de Guvern din 4 mai,  Ministerul Agriculturii fusese mandatat să înceapă negocierile pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş.

Citește și: Europarlamentar german: ”România este vestul sălbatic al Europei. Cum se poate ca o țară…

Ofertă grupul de fermieri din nouă judeţe ale Transilvaniei către patronatul francez, care a deţinut până acum fabrica de la Luduş, a fost cumpărarea a peste 98% din acţiuni.

„Este absolut meritoriu ce s-a întâmplat zilele trecute. Pentru prima oară în România, a apărut dovada că există posibilitatea unui parteneriat public-privat și exemplul îl dă Fabrica de Zahăr de la Luduș.” – Mircea Coșea, informeaza bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *