Politic

Guvernul Ungariei introduce plafonarea prețurilor la ouă și cartofi, alimentele de baza, deja plafonate!

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Guvernul Ungariei va introduce plafonarea prețurilor la ouă și cartofi, a anunțat, miercuri, șeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, în condițiile în care datele oficiale privind inflația arată o creștere masivă a prețurilor la alimente de bază., informeaza digi24

Citeste si: Decizie pentru securitate energetică: Guvernul german naționalizează Gazprom Germania

În luna februarie a acestui an, guvernul ungar a impus un preţ maximal la lapte, zahăr, făină, ulei de floarea soarelui, carne de porc şi de pui, în încercarea de a proteja gospodăriile de creşterea costurilor, iar ulterior au fost plafonate şi preţurile la carburanţi şi ratele la creditele ipotecare.

Miercuri, Gergely Gulyas a precizat că în cazul ouălor şi cartofilor, preţurile de vânzare în magazine şi supermarketuri vor fi plafonate la nivelul la care erau la data de 30 septembrie.

Citeste si: Jurnalist Polonez: Iohannis este un etnic german care vorbește mai bine germană decât română

Inflatia:

Inflaţia este „cea mai mare problemă” în Ungaria, a spus miercuri Gergely Gulyas, la finalul şedinţei de Guvern.

Explozia preţurilor la alimente şi cea a facturilor la utilităţi stau la baza inflaţiei accelerate din Ungaria. Preţurile la energie pentru gospodării au crescut cu 64%, în timp ce preţurile la alimente au crescut cu 40%, mai mult decât dublu faţă de media din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *