Politică

Israelul dă înapoi. Renunță la certificatul sanitar: nu reduce infecţiile în spaţiile închise – Nadav Davidovitch

Distribuie:
Sursa photo: facebook

Deși Israelul este una dintre primele țări care a introdus obligativitatea certificatului sanitar, ministerul israelian al Sănătăţii a anunțat că intenționează să renunțe treptat la acesta, informeaza psnews.ro

Certificatul verde nu va mai fi solicitat la intrarea în cafenele, restaurante, baruri, hoteluri sau săli de sport. Totodată, Guvernul israelian a precizat că va publica o listă completă cu locurile unde va fi cerut documentul.

Citește și: Protestul ce a blocat capitala Canadei. Sute de camioane, mii de participanți impotriva vaccinarii obligatorii.

Renunțarea la certificatul verde vine în contextul în care Israelul se confruntă cu un număr record de contaminări legate de răspândirea noii variante. În ultimele 24 de ore, în țară s-au înregistrat aproximativ 60.000 de cazuri noi de cov-19.

Potrivit b1.ro, aproape 3000 de pacienți sunt internați în spitalele din Israel. Epidemiologul israelian Nadav Davidovitch susține că certificatul verde nu „nu reduce infecţiile în spaţiile închise precum teatrele”. Acesta a spus că documentul trebuie folosit în spațiile unde se cântă, se consumă alimente și se dansează.

Citește și: S-a mutat ciolaniada la AUR. Simion: Nu mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei.

Autoritățile sanitare din Israel au anunțat că certificatul sanitar va fi folosit la evenimentele „cu risc ridicat”, între care se numără petrecerile și sărbătorile. De asemenea, testele PCR nu vor mai fi obligatorii pentru călătorii care părăsesc țara. Spitalele din Israel se confruntă cu un volum mare de muncă, din cauza pacienților cov-19, dar și a celor cu gripă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *