Politică

Rusii, impotriva lui Putin: „Taţii, fraţii şi soţii noştri vor fi aruncaţi în maşina de tocat a războiului”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Mişcarea prodemocratie din Rusia, „Vesna” a lansat miercuri, 21 septembrie, un apel la organizarea în aceeaşi zi a unui protest pe întregul teritoriu al Federaţiei Ruse împotriva mobilizării militare parţiale decretate anterior de către preşedintele Vladimir Putin, relatează publicaţia independentă rusă Meduza.io, preluat de ziare.com.

Citeste si: Bulai il ataca pe Marga: Este bolnav sau este agent activ al Rusiei în România. Discursul lui este putinist…

Mii de bărbaţi ruşi – taţii, fraţii şi soţii noştri – vor fi aruncaţi în maşina de tocat a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele şi copiii lor?”, subliniază organizaţia în apelul său difuzat prin Twitter.

Totul pleaca de la ultimele declaratii ale lui Vladimir Putin:

”Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi.  

Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.  

Citeste si: Trump: „Nu poți să predai Biblia (in scoli), dar îi poți învăța pe copii că bărbații sunt capabili să rămână însărcinați”

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.” 

Un total de 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul mobilizării parțiale, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu. La câteva minute după discursul lui Putin, toate biletele directe pentru 21 septembrie spre Istanbul și Erevan au fost epuizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *