Social

Românii mor de foame, Parlamentarii își măresc salariile în plină criză. Indemnizatii marite pentru demnitari si alesi locali.

Distribuie:
Sursa photo: Facebook/Canva.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi „pentru, 22 „impotriva” si patru abtineri, un proiect legislativ prin care demnitarii si alesii locali urmeaza sa primeasca indemnizatii marite.

Salariile și sporurile demnitarilor și primarilor vor crește de la 1 noiembrie, în plină criză, după ce Senatul a adoptat miercuri amendamente depuse de doi senatori UDMR. Decizia vine după ce Curtea Constituțională a admis tot miercuri o sesizare USR, care împiedica majorarea de salarii din sistemul public prin Parlament, informeaza adevarul.ro.

Citeste si: Rusii, impotriva lui Putin: „Taţii, fraţii şi soţii noştri vor fi aruncaţi în maşina de tocat a războiului”

„In timp ce romanii se sufoca de saracie, politicienii partidelor de la putere se sufoca de privilegii. Ca sa intelegem putin ce s-a intamplat: pe o ordonanta simpla care prevedea majorarea cu 1/4 din restul de plata a salariatilor bugetari au fost adaugate la Comisia de munca niste amendamente UDMR, fara pic de calcul de impact bugetar, fara obiect de fundamentare, prin care se mareste salariul presedintelui Romaniei.

Se maresc salariile tuturor politicienilor, tuturor parlamentarilor, se maresc toate salariile functiilor numite politic pana la ultimul viceprimar de comuna, asta pe de o parte. De asemenea, se mai adauga o suita de sporuri de 25% fata de salariu, inclusiv pentru personalul din Administratia prezidentiala, despre asta vorbim”, a explicat Palarie, dupa sedinta de plen a Senatului.

Citeste si: Bulai il ataca pe Marga: Este bolnav sau este agent activ al Rusiei în România. Discursul lui este putinist…

Cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) senatorii au dat undă verde majorărilor chiar în ziua în care Curtea Constituțional a declarat neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariile bugetarilor și a aleșilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *