Politică

Trump: „Nu poți să predai Biblia (in scoli), dar îi poți învăța pe copii că bărbații sunt capabili să rămână însărcinați”

Distribuie:
Sursa photo: facebook

Donald Trump a atacat comunitatea LGBT+ în timpul discursului său de la Conferința de acțiune politică conservatoare de sâmbătă, susținând că „nebunii de stânga” încurajează spectacolele de drag queen în școli și competiția neloială între femeile și sportivele transfemei, scrie The Independent, citat de mariustuca.ro.

„Rugăciunea la școală este interzisă, dar spectacolele de drag queen au voie să pătrundă în tot locul”, s-a plâns Trump.

„Nu poți să predai Biblia, dar îi poți învăța pe copii că America este rea și că bărbații sunt capabili să rămână însărcinați”, a continuat el.

Citeste si: Decizie istorica la Budapesta: Parlamentul ungar cere desființarea Comisiei Europene și transformarea ei într-o instituţie neutră politic şi ideologic

Președintele a salutat-o, de asemenea, pe scurt, pe Riley Gaines, o fostă înotătoare de la Universitatea din Kentucky, care a criticat-o pe înotătoarea de la Universitatea Pennsylvania Lia Thomas, care este trans, pentru că a concurat în divizia feminină.

„Vom ține bărbații departe de sporturile feminine”, a spus Trump în discursul său, referindu-se la sportivii trans precum Lia Thomas.

Pe scenă, Gaines a susținut că „este nevoie de un creier, bun simț și înțelegere la nivel de biologie de clasa a cincea pentru a realiza că acest lucru este vădit nedrept”.

Citeste si: Deputatul PSD, Radu Cristescu, atac la Ursula von der Leyen: ,,Să restricționeze la mă-sa și la ta-su, gazul și curentul!”

Trump și-a transformat atacurile asupra persoanelor LGBT+ într-o critică mai amplă a ceea ce el vede ca o preluare de stânga a politicii educaționale, care include și teoria rasei critice, un concept academic care este rar predat în școlile publice sub nivelul universitar.

Cu toate acestea, dl Trump a spus: „Dacă birocrații federali vor împinge acest radicalism, ar trebui să desființăm Departamentul Educației”, declanșând o serie uriașă de aplauze.

„Voi coborî și o să fac campanie împotriva oricui, oricât de puternic”, a spus Trump stârnind una dintre cele mai mari runde de aplauze ale nopții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *