Politică

Șoșoacă, proiect de lege, închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională.

Distribuie:
Sursa photo: facebook

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă propune un proiect de lege prin care se cere introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională, informeză bugetul.ro.

Anul 2021 a fost unul al amenzilor pentru senatoare, după ce a încălcat regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Gheorghe Piperea: Carantinarea, o greșeală- Frost. Șobolanii părăsesc primii corabia, simt primii cutremurul, se adăpostesc…

La rândul ei, Diana Șoșoacă a contestat amenzile, însă a pierdut o parte dintre procese. Senatoarea a fost implicată în mai multe scandaluri în Parlamentul României.

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus la Parlament un proiect de lege care vizează pedepsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională. Proiectul nu este original, ci a fost preluat dintr-o altă propunere legislativă inițiată de avocatul Dan Chitic.

Citește și: Codrin Stefanescu: Ziua Unirii Principatelor Române parcă nu a existat pentru PSD, PNL, USR și UDMR.

În expunerea din motive, senatoarea a susținut că România a fost jefuită sistematic încă din 1415. Conform proiectului, în intervalul 1415-1945, țara noastră ar fi pierdut echivalentul a 484 de miliarde de euro.

Proiectul de lege introduce infracțiunea de subminare a economiei naționale, definită prin „fapta de a folosi o unitate din cele care se referă art.176 ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă este de natură să submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani sau detenția pe viață și interzicerea unor drepturi”, potrivit b1tv.ro.

5 comentarii la „Șoșoacă, proiect de lege, închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională.

 • Bibicu

  Confiscarea averilor ,a familiei, a părinților și copiilor,
  Precum și interzicere unor drepturi a acestora cum ar fi ,viața politică și administrație,funcții publice etc

  Răspunde
  • Kovacs Ibolya

   Da,cine subminează economia națională,pedeapsă pe viață!

   Răspunde
 • Rodica Constantin

  Sunt de acord cu acest proiect de lege.Trădătorii trebuie sa plătească pentru vânzarea avuției naționale.Doamne ajuta sa se aprobe legea sa vedem cine mai îndrăznește sa facă asemenea jaf.Mult respect domnilor.

  Răspunde
 • Stefana Stanescu

  Da,si eu sunt de acord cu aceasta lege.Ar face mai responsabili pe cei ce hotarasc viata romanilor si viitorul intregii tari!

  Răspunde
 • Consider că ar fi corect, pentru cel care submineaza economia Romaniei, sa i se confiste intreaga avere, pana la al treilea grad de rudenie iar persoană in cauza sa fie condamnata la munca in folosul comunitatii, pe viata.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *