Politică

Șoșoacă, proiect de lege, închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională.

Distribuie:
Sursa photo: facebook

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă propune un proiect de lege prin care se cere introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională, informeză bugetul.ro.

Anul 2021 a fost unul al amenzilor pentru senatoare, după ce a încălcat regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Gheorghe Piperea: Carantinarea, o greșeală- Frost. Șobolanii părăsesc primii corabia, simt primii cutremurul, se adăpostesc…

La rândul ei, Diana Șoșoacă a contestat amenzile, însă a pierdut o parte dintre procese. Senatoarea a fost implicată în mai multe scandaluri în Parlamentul României.

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus la Parlament un proiect de lege care vizează pedepsa cu închisoarea pe viață pentru cei care subminează economia națională. Proiectul nu este original, ci a fost preluat dintr-o altă propunere legislativă inițiată de avocatul Dan Chitic.

Citește și: Codrin Stefanescu: Ziua Unirii Principatelor Române parcă nu a existat pentru PSD, PNL, USR și UDMR.

În expunerea din motive, senatoarea a susținut că România a fost jefuită sistematic încă din 1415. Conform proiectului, în intervalul 1415-1945, țara noastră ar fi pierdut echivalentul a 484 de miliarde de euro.

Proiectul de lege introduce infracțiunea de subminare a economiei naționale, definită prin „fapta de a folosi o unitate din cele care se referă art.176 ori de a împiedica activitatea normală a acesteia, dacă este de natură să submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani sau detenția pe viață și interzicerea unor drepturi”, potrivit b1tv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *