Cehia, Polonia, Slovenia și Slovacia fac front comun în jurul lui Viktor Orban în confruntarea cu liderii Uniunii Europene.

Distribuie:
Sursa photo: Viktor Orban/facebook.

Cehia, Polonia, Slovenia și Slovacia fac front comun în jurul lui Viktor Orban. Premierii Poloniei, Republicii Cehe, Slovaciei şi Sloveniei s-au reunit la Ljubljana, în jurul prim-ministrului Viktor Orban în confruntarea cu liderii Uniunii Europene.

”Avem mult noroc că în acest semestru Slovenia prezidează (Consiliul) UE şi că (prim-ministrul) Janez Jansa este în fruntea Consiliului UE”, a spus Viktor Orban la finalul unui summit la care au participat la Ljubljana cele patru state ale grupului de la Vişegrad şi Slovenia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sondaj: Credeți că Guvernul Câțu ar trebui să exploateze Roșia Montană?

Viktor Orban a acuzat instituţiile europene că se ocupă de ”teme greşite” şi Parlamentul European că a transformat tema statului de drept într-un ”jihad” împotriva politicienilor conservatori.

Premierul conservator sloven, Janez Jansa, mare aliat al lui Orban susține dreptul statelor membre să-şi organizeze învăţământul conform propriei culturi şi credinţe religioase.

Citește și: Legea anti-pedofiliei din Ungaria: 20 de ani închisoare, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Au fost enunţate printre acestea riscul unor noi valuri de migranţi, mai ales dinspre Afganistan şi Africa Subsahariană, securitatea la frontierele UE şi extinderea blocului comunitar către ţările Balcanilor Occidentali, începând cu Serbia.w

Viktor Orban a reafirmat că grupul de la Vişegrad respinge cotele obligatorii de refugiaţi, în timp de Andrej Babis a acuzat Comisia Europeană că nu are pregătit un plan privind riscul unui nou val migrator. ”Am impresia că aceasta nu este o temă (la Bruxelles), deşi este vorba despre securitatea noastră”, a remarcat la rândul său Mateusz Morawiecki.

8 comentarii la „Cehia, Polonia, Slovenia și Slovacia fac front comun în jurul lui Viktor Orban în confruntarea cu liderii Uniunii Europene.

 • iulie 16, 2021 la 3:01 pm
  Permalink

  Istoria ne învață. În 1932 Hitler a început cu evreii…

  Răspunde
  • iulie 16, 2021 la 7:25 pm
   Permalink

   Prietene, ce legatura are hitler cu lgbt? Esti pe langa subiect, nu cred ca ai vrea vreodata copilul tau sa fie educat sub doctrina lgbt, mai bine dute tu într-un bar de homalai si vezi daca iti place… dar ai grija sa nu scapi sapunul.

   Răspunde
  • iulie 18, 2021 la 1:31 pm
   Permalink

   Comportamentul statelor occidentale europene este bazat exclusiv pe santaj si ipocrizie

   Răspunde
   • iulie 20, 2021 la 9:54 pm
    Permalink

    Intr-adevar. Ca un paradox,premierul Mark Rutte este amenstecat intr-un scandal de proportii iscat in Olanda legat de alocatiile de stat. Tot despre el se spune ca este homosexual si sustine privilegiile acestora.El este cel care aprinde scanteia scandalurilor din UE.

    Răspunde
  • iulie 18, 2021 la 2:44 pm
   Permalink

   Ats pleaca de la olanda ideea a lor este

   Răspunde
 • iulie 17, 2021 la 4:37 pm
  Permalink

  Idioțenii care sa distrugă inocenta copilăriei, familiile noastre și tot ce ne. a mai rămas de la moșii și strămoșii nostri

  Răspunde
 • iulie 18, 2021 la 12:30 pm
  Permalink

  Este un subiect care presupune discutii lungi ,dar ,pe scurt ,nici nu sunt de acord cu LGBT si alti lideri europeni gresesc profund incercind sa impuna lucruri nefiresti pentru alte state ale Uniunii .

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *