Politică

Cehia, Polonia, Slovenia și Slovacia fac front comun în jurul lui Viktor Orban în confruntarea cu liderii Uniunii Europene.

Distribuie:
Sursa photo: Viktor Orban/facebook.

Cehia, Polonia, Slovenia și Slovacia fac front comun în jurul lui Viktor Orban. Premierii Poloniei, Republicii Cehe, Slovaciei şi Sloveniei s-au reunit la Ljubljana, în jurul prim-ministrului Viktor Orban în confruntarea cu liderii Uniunii Europene.

”Avem mult noroc că în acest semestru Slovenia prezidează (Consiliul) UE şi că (prim-ministrul) Janez Jansa este în fruntea Consiliului UE”, a spus Viktor Orban la finalul unui summit la care au participat la Ljubljana cele patru state ale grupului de la Vişegrad şi Slovenia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sondaj: Credeți că Guvernul Câțu ar trebui să exploateze Roșia Montană?

Viktor Orban a acuzat instituţiile europene că se ocupă de ”teme greşite” şi Parlamentul European că a transformat tema statului de drept într-un ”jihad” împotriva politicienilor conservatori.

Premierul conservator sloven, Janez Jansa, mare aliat al lui Orban susține dreptul statelor membre să-şi organizeze învăţământul conform propriei culturi şi credinţe religioase.

Citește și: Legea anti-pedofiliei din Ungaria: 20 de ani închisoare, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Au fost enunţate printre acestea riscul unor noi valuri de migranţi, mai ales dinspre Afganistan şi Africa Subsahariană, securitatea la frontierele UE şi extinderea blocului comunitar către ţările Balcanilor Occidentali, începând cu Serbia.w

Viktor Orban a reafirmat că grupul de la Vişegrad respinge cotele obligatorii de refugiaţi, în timp de Andrej Babis a acuzat Comisia Europeană că nu are pregătit un plan privind riscul unui nou val migrator. ”Am impresia că aceasta nu este o temă (la Bruxelles), deşi este vorba despre securitatea noastră”, a remarcat la rândul său Mateusz Morawiecki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *