Politic

Culisele prezidențialelor: Ciolacu, refuzat de americani, il preferă pe Mircea Geoană, ce spun romanii

Distribuie:

Sursa photo: facebook.

Vizita premierului Romaniei Marcel Ciolacu in SUA nu a avut cea mai buna asteptare din partea sustinatorilor acestuia, deoarece acesta nu a ajuns sa fie ”miruit” de insusi presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru viitoarea candidatura pentru Președintie. Acesta nu a reusit sa aiba o intrevedere persoana cu presedintele americii. Ar putea fi acest eșec ”dipomatic” un succes pentru Mircea Geoana, secretarul NATO? Cu sigurata!

Citeste si: România se întoarce în topul tărilor din UE care produc cereale cu o valoare de peste 5 miliarde de euro. Locul 4 in UE

Conform ultimului sondaj de opinie de la INSCOP, adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George Simion şi Nicolae Ciucă, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Mircea Geoană daca ar candida independent ar strange 26,2%, spune sondajul, dar daca ar candida din partea PSD acesta ar atinge in primul tur cel putin 30% din voturile exprimate. Doar un candidat surpriza si cu o mare notorietate l-ar mai putea detrona pe sub secretarul NATO in cursa pentru prezidentiale daca va candida.

Citeste si: Judecatoarea Adriana Stoicescu: Suntem ai ei și o scuipăm în fiecare zi, ca pe o mamă batrână și neputincioasă, care se încurcă în picioarele noastre și ne enervează….

In alte randuri, Franta (Macron) il prefera pe Cioloș, partidul lui fiind parte a Renew Europe, dar rupt de USR nu are sanse de a răzbi peste candidatul AUR, si nici USR nu poate impreuna cu Forta Dreptei a lui Orban si PMP-ul. 

Diana Sosoaca si George Simion se bat in acest moment pe acelasi grup de votanti, cu strigate, cu urlete, acestia ar putea atrage foarte multi votanti care pana acest moment nu s-au mai prezentat la vot. Sunt sanse mari ca la alegerile ce vin sa avem o prezenta la vot semnificativa.

Insa alegerile prezidentiale sunt ultima serie de alegeri si scorul celor de mai sus depinde foarte mult de ce se intampla cu alegerile precedente, anul 2024 fiind unul semnificativ, avand 4 randuri de alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *