Politică

România se întoarce în topul tărilor din UE care produc cereale cu o valoare de peste 5 miliarde de euro. Locul 4 in UE

Distribuie:

Sursa photo: facebook.

În 2021, ultimul an pentru care sunt disponibile date agregate, producția românească de cereale a depășit 5,6 miliarde de euro, un record pentru țara noastră. Cu o recoltă extraordinară în acest an, România a depășit Italia și a revenit pe locul al patrulea printre principalii producători de cereale din Europa. De exemplu, în 2018 și 2019, țara noastră a fost al treilea producător de cereale ca valoare.

Citeste si: Judecatoarea Adriana Stoicescu: Suntem ai ei și o scuipăm în fiecare zi, ca pe o mamă batrână și neputincioasă, care se încurcă în picioarele noastre și ne enervează….

Potrivit Eurostat, conform celor mai recente date disponibile (2021), România este al patrulea producător de cereale din Europa în ceea ce privește valoarea producției de cereale, după Franța, Germania și Spania.

Luând în considerare prețurile de bază, fermierii locali au produs bunuri (cereale, inclusiv semințe) în valoare de peste 5,6 miliarde de euro, în creștere cu 2,6 miliarde de euro față de anul precedent, ceea ce îi pune în 2021 înaintea fermierilor italieni, ale căror bunuri valorează cca. la 5,1 miliarde de euro.

Citeste si: Tudor Chirila: ,,Nu am ce sarbatori. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea.”

Pe zone geografice, cele mai valoroase culturi s-au obținut în regiunea Sud-Est (1,38 de miliarde de euro), Sud-Muntenia (1,2 miliarde de euro) și Nord-Est (810 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *