Politică

Președintele Iohannis revine după 7 ani de mandat cu planul ,,România Educată”.

Distribuie:
Sursa photo: Guvernul României/facebook.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a început luni seria de consultări cu partidele politice şi cu partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”. Președintele Klaus Iohannis revine după 7 ani de mandat cu planul ,,România Educată”.  Seful statului s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Ludovic Orban, co-preşedinţii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, infromează Digi24

Citește și: Mihai Tudose: ,,Până nu iese lumea cu ghioaga la ei, nu pleacă. În capul lor totul e wow.”

Există acest program după sute sau chiar mii de ore de consultări. Detaliile vor fi transmise în zilele următoare. Așteptăm de mulți ani o perspectivă și o direcție pe reforma în educație.

Printre subiectele discutate a fost unul extrem de important – învățământul profesional și cel dual. Ce se propune este un sistem de vase comunicante în care elevii să poata fluctua, să poată merge dintr-un sistem în celalalt, pentru ca fiecare să-și găsească vocația adevărată”, a spus Dan Barna după consultări.

Citește și: Emanuel Ungureanu îi amenință cu proteste pe colegii săi din USR-PLUS dacă nu rezolvă problemele spitalului Grigore Alexandrescu.

Acesta este unul dintre elementele discutate. Vestea bună pentru azi e că România Educată devine realitate. Am discutat despre tranformarea în legislație și modificările reale pe care să le simtă fiecare beneficiar al sistemului de educație”, a mai declarat Dan Barna potrivit sursei menționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *