Polonia: Jaroslaw Kaczynski a acuzat Germania că încearcă să impună „un al IV-lea Reich” în Uniunea Europeană

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski a acuzat Germania că încearcă să impună „un al IV-lea Reich” în Uniunea Europeană sub forma unui „stat centralizat” în care Berlinul să ia toate deciziile, transmite luni EFE, informează agerpres.ro

Citește și: Radu Cristescu: Toată Serbia a sărit pentru Djokovic. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți.

Kaczynski, preşedintele Partidului Lege şi Justiţie, aflat la guvernare în Polonia din 2015, a declarat într-un interviu publicat luni de săptămânalul polonez Sieci că „germanii afirmă deschis că ei sunt cei care decid” şi că „termenul de al IV-lea Reich este pe deplin justificat”.

„Nu are nimic negativ, nu se referă la cel de-al III-lea Reich (regimul nazist), ci la Sfântul Imperiu Romano-German”, a explicat vicepremierul polonez.

Citește și: Djokovic a câștigat procesul cu statul Australian. ,,Să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.”

Pe de altă parte, Kaczynski s-a referit la „forţele de rezistenţă care se opun acestor planuri, printre care şi ţările mari, precum Italia, Spania şi Franţa”, o referire la formaţiunile naţionaliste şi antieuropene din aceste ţări, cum este cazul formaţiunilor VOX din Spania, Adunarea Naţională din Franţa sau Frăţia din Italia.

Citește și: Radu Cristescu: Toată Serbia a sărit pentru Djokovic. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.