Social

Polonia: Jaroslaw Kaczynski a acuzat Germania că încearcă să impună „un al IV-lea Reich” în Uniunea Europeană

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski a acuzat Germania că încearcă să impună „un al IV-lea Reich” în Uniunea Europeană sub forma unui „stat centralizat” în care Berlinul să ia toate deciziile, transmite luni EFE, informează agerpres.ro

Citește și: Radu Cristescu: Toată Serbia a sărit pentru Djokovic. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți.

Kaczynski, preşedintele Partidului Lege şi Justiţie, aflat la guvernare în Polonia din 2015, a declarat într-un interviu publicat luni de săptămânalul polonez Sieci că „germanii afirmă deschis că ei sunt cei care decid” şi că „termenul de al IV-lea Reich este pe deplin justificat”.

„Nu are nimic negativ, nu se referă la cel de-al III-lea Reich (regimul nazist), ci la Sfântul Imperiu Romano-German”, a explicat vicepremierul polonez.

Citește și: Djokovic a câștigat procesul cu statul Australian. ,,Să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.”

Pe de altă parte, Kaczynski s-a referit la „forţele de rezistenţă care se opun acestor planuri, printre care şi ţările mari, precum Italia, Spania şi Franţa”, o referire la formaţiunile naţionaliste şi antieuropene din aceste ţări, cum este cazul formaţiunilor VOX din Spania, Adunarea Naţională din Franţa sau Frăţia din Italia.

Citește și: Radu Cristescu: Toată Serbia a sărit pentru Djokovic. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *