Politică

Radu Cristescu: Toată Serbia a sărit pentru Djokovic. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Deputatul PSD, Radu Cristescu laudă Serbia pentru răspunsul solidar față de autoritățile australiene, în timp ce România nu zici nimic de umilirea a mii de români la granițele engleze, refuzându-le accesul în regat.

,,Întreb: România mai are președinte, mai are guvern, mai are ministru de Externe? Întreaga Serbie, cu liderii politici în frunte, s-a ridicat împotriva tratamentului acordat de australieni unui singur om, o singură dată. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți permanent și sistematic la porțile britanicilor. Și mai întreb: mai suntem noi, românii, un popor, ori doar o populație? Mi-e frică de răspuns…

Citește și: Djokovic a câștigat procesul cu statul Australian. ,,Să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.”

Citesc în presa britanică de azi o știre terifiantă: conform datelor oficiale, din totalul cetățenilor europeni cărora li se refuză accesul în Marea Britanie, 56% sunt români, 10% bulgari și 7% polonezi, restul procentelor revenind celorlalte state.

Chetal Patel, membră a firmei de avocatură Bates Wells, vorbește în articole despre discriminare pe față a românilor de către oficialii britanici în raport cu ceilalți cetățeni europeni: „În ochii legii, toți cetățenii UE ar trebui tratați în mod egal. Faptul că românii și alte naționalități est-europene continuă să fie afectați în mod disproporționat, indică faptul că ar putea fi vorba de aplicarea unui anume tipar”, a declarat ea pentru City AM.

7.432 de compatrioți de ai noștri au fost întorși anul trecut de la frontierele britanice, față de 775 de polonezi ori 211 unguri.

Mi se pare extrem de grav ce semnalizează presa și avocații britanici. Dar mult mai grav e că trebuie să aflăm de la ei despre fenomen. Că am ajuns să ne țină partea străinii și nu ai noștri conducători.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *