Politică

Salvini îi cere Ursulei să demisioneze: Respectați votul, liber, democratic și suveran al poporului italian!

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Liderul italian Matteo Salvini, a cerut vineri, 23 septembrie, „scuzele sau demisia” Ursulei von der Leyen, care a menționat „instrumentele” de care dispune Bruxelles-ul pentru a sancționa eventualele atacuri la adresa principiilor democratice ale UE în cazul unei victorii a ultraconservatorilor la alegerile legislative, informeaza Le figaro.

„Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, am vorbit despre Ungaria și Polonia, avem instrumente”, a avertizat președintele Comisiei Europene în răspunsul la o întrebare despre alegerile de duminică din Italia. Intre timp alianta a castigat!

Citeste si: Virgil Guran, după ce Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor: ,,Trebuie să fim bogați și cinstiți”

„Vom vedea rezultatul alegerilor, tocmai am avut alegeri și în Suedia”, câștigate de dreapta cu sprijinul extremei drepte. „Abordarea mea este că, indiferent de guvernul ales democratic, lucrăm împreună”, a spus ea în timpul unei vizite de joi seară la Universitatea Americană din Princeton.

Matteo Salvini, liderul Ligii, un partid suveranist aliat cu partidul liberal Forza Italia și cu partidul postfascist Fratelli d’Italia (Meloni) în această coaliție de dreapta anunțată ca favorită, a răspuns ferm vineri.

„Ce este asta, o amenințare? Aroganță rușinoasă. Respectați votul, liber, democratic și suveran al poporului italian! Prieteni ai tuturor, servitori ai nimănui ”, a scris el pe contul său de Twitter. „Fie își cere scuze, fie demisionează”, a mai spus el pentru cotidianul Il Corriere della Sera .

Purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen a reamintit vineri că Comisia lucrează „cu orice guvern care iese din alegeri și care este dispus să colaboreze cu Comisia Europeană”.

Citeste si: Piperea: ,,Ursula von der Leyen ar putea să răspundă penal pentru achizițiile ilegale de vakseenuri. 

„Este absolut clar că președintele nu a intervenit la alegerile din Italia. Când s-a referit la instrumente, s-a referit în mod specific la procedurile aflate în derulare în alte țări ale Uniunii Europene”, a declarat Eric Mamer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *