Social

Din Grânarul Europei am ajuns Groapa de gunoi a Europei. Deșeuri din Germania, descoperite de Garda de Mediu.

Distribuie:
Sursa photo: Garda de Mediu Constanța/facebook.

Garda de Mediu Constața a efectuat procedura de cercetare, împreună cu Poliția de Frontieră, asupra unor containere venite din Germania, în care au găsit deșeuri amestecate.

Citește și: Peste 10,000 de reacții de la români pentru castelul prințului au fost șterse de Google.

,,Astazi, 07.05.2021, comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța, în continuarea cercetărilor în dosarul penal al PCA Constanța, împreună cu Poliția de Frontieră, au procedat la efectuarea controlului fizic asupra deseurilor din 10 containere importate de către aceeași firmă din Ploiești.

S-a constatat că sunt deșeuri amestecate -metalice, hârtie, textile, cauciuc, lemn, precum și deșeuri periculoase precum baterii și bucăți azbest, care nu pot fi reciclate. A fost luată măsura nepermiterii intrării în țară a deșeurilor, acesta fiind transport ilegal de deșeuri.

Mai mult decât atât, nu s-au prezentat documente care să însoțească transferul deșeurilor Anexa VII, iar societatea unde ar fi trebuit sa ajungă deșeurile nu avea instalație de reciclare autorizată. La acțiune a participat și un reprezentant Frontex.

Citește și: George Simion (AUR) cere urmărirea penală a prințului Emanuel din Liechtenstein, după ce a ucis cel mai mare urs din România.

Menționam că în perioada imediat următoare se vor verifica toate celelalte containere aflate în terminalul din Portul Constanța Sud Agigea, în număr de 70 de containere, origine Germania, pentru firma respectivă”, se arată în comunicatul de pe pagina de facebook a Gărzii de Mediu Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *