Social

Radu Cristescu, atac la PNL și USR: Cât o să mai fim proștii Europei? Voi țineți cu românii, sau cu străinii care își bat joc de ei?”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Deputatul PSD, Radu Cristescu, pornește un atac la adresa liberalilor și useristilor care doresc ca statul sa privatizeze toate companiile de stat.

,,Cât o să mai fim proștii Europei? Haite întregi de liberali și useriști, din categoria apucatului turbat Caramitru junior, ne tot zbiară în urechi, de ani de zile, că statul trebuie să-și privatizeze toate companiile din proprietatea sa, mai ales cele strategice, din energie, transporturi etc.

Iată însă ce ne spune o recentă știre Agerpres :”Guvernul de la Paris a ordonat joi companiei de utilităţi Electricite de France SA, la care statul francez este acţionar majoritar, să vândă rivalilor o cantitate mai mare de electricitate la un preţ fix, în ideea de a micşora facturile pentru consumatorii finali”.

Aceeași știre Agerpres ne dă și detaliile financiare ale acestei intervenții a statului francez : „EDF, cel mai mare producător european de energie nucleară, a avertizat că această mişcare va costa compania până la 8,4 miliarde de euro şi în consecinţă a abandonat estimările de profit pentru 2022”.

Iată și concluzia din aceeași știre Agerpres : „Nu este o surpriză că într-o perioadă de criză Franţa se bazează pe EDF, companie controlată în proporţie de 80% de guvernul francez. De mai multe decenii EDF este principalul furnizor de electricitate din Franţa şi parcul său de reactoare permite aprovizionarea gospodăriilor şi firmelor franceze cu energie ieftină şi curată, precum şi să exporte electricitate în ţările vecine”.

Întrebarea pe care și-o pune orice român normal la cap, după ce a citit această știre, e simplă ca o factură la gaz sau curent, încărcată porcește de firmele străine care îi jupoaie pe români : cât timp o să se mai comporte statul român ca un idiot, în comparație cu statul francez și alte state mai normale la cap?

Cât timp va mai lăsa guvernul ca firmele străine să-și bată joc, cu nesimțire de cea mai joasă speță, de milioane de clienți din România, care sunt tratați ca niște papuași de acești neo-colonialiști economici?

Domnule premier Ciucă, băi ministrule al energiei Popescu, voi țineți cu românii, sau cu străinii care își bat joc de ei?”, scrie deputatul Radu Cristescu.

One thought on “Radu Cristescu, atac la PNL și USR: Cât o să mai fim proștii Europei? Voi țineți cu românii, sau cu străinii care își bat joc de ei?”

  • ROEXIT, afară din NATO și NAȚIONALIZAREA!
    Acestea, însoțite de alegeri anticipate, au cele mai mari șanse ca să redreseze România.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *