Politică

Din seria: ,,Săracii politicieni cinstiți”. Dan Barna deține 3 apartamente, 300.000 de euro în fonduri de investiții, acțiuni și obligațiuni.

Distribuie:
Sursa photo: Dan Barna/facebook.

Din seria: ,,Săracii politicieni cinstiți”. Dan Barna deține 3 apartamente, 300.000 de euro în fonduri de investiții, acțiuni și obligațiuni.

Vicepremierul Dan Barna câștigă sume importante din tranzacțiile bursiere. El deține plasamente în valoare de aproape 300.000 de euro în fonduri de investiții, acțiuni și obligațiuni, potrivit declarației sale de avere.

Citește și: Angela Merkel trebuie să răspundă în câteva zile în fața Curții Constituționale Federale

Dan Barna este un investitor pe cont propriu la Banca Transilvania, unde deține acțiuni în valoare de 10.340 de lei, dar și la producătorul de piese auto Compa din Sibiu. Aici, participația lui Dan Barna este de doar 1.430 de lei, scrie evz.ro.

Declarația de avere:

Potrivit declaraţiei de avere pe care a publicat-o pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), luna trecută, Dan Barna are 2.144 de lei disponibil pentru tranzacţionare la bursă. Acesta apelează la serviciile societății de brokeraj Tradeville. Vicepremierul deține participații la fonduri mutual, în special, la NN Investment Partners.

Din datele prezentate în declarațiile de avere, publicate pe site-ul ANI, Dan Barna este printre puţinii membri ai guvernului condus de Florin Cîțu care își plasează banii în investiții pe piaţa de capital.

Citește și: Polonia respinge educaţia LGBT în şcoli: Părinţii noştri nu au luptat 40 de ani împotriva comunismului pentru ca o nouă ideologie să apară

Dan Barna deține trei apartamente, două în Sibiu și unul în București, pe care le-a achiziționat împreună cu soția sa.

La categoria obiecte de artă, liderul USR a trecut un tablou în valoare de 8.500 de euro pe care l-a dobândit în anul 2020.

Dan Barna mai are un credit bancar, la ING, pe care l-a contractat în 2012 și care are scadența în 2027. Valoarea acestuia este de 202.000 lei.

La venituri, Dan Barna și-a trecut indemnizațiile de deputat, în valoare de 132.252 de lei și pe cea de vicepremier, de 3.720 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *