Politică

Polonia respinge educaţia LGBT în şcoli: Părinţii noştri nu au luptat 40 de ani împotriva comunismului pentru ca o nouă ideologie să apară

Distribuie:
Sursa photo: Andrzej Duda/facebook.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a comparat “ideologia LGBT” cu doctrina comunistă, într-un discurs de campanie, în contextual în care drepturile LGBT au devenit un subiect intens dezbătut înaintea alegerilor prezidenţiale din 28 iunie, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Citește și: Mesaj din Ungaria: Tata e bărbat, mama e femeie. Îmi cunosc copilul mai bine decât orice ONG

Duda este un aliat al Partidului naţionalist Dreptate şi Justiţie, care exclude promovarea acordării drepturilor comunităţii LGBT, considerând că această influenţă străină ar submina valorile tradiţionale a tării pe care o conduce.

În trecut, președintele Duda a prezentat câteva propuneri electorale legate de familie, inclusiv promisiunea de a nu le permite cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească sau să adopte copii, precum şi interzicerea predării în şcoli a subiectelor legate de LGBT.

Citește și: Curtea Supremă a Spaniei: Restricțiile anti-COVID au fost neconstituționale.

“Generaţia părinţilor mei a luptat 40 de ani pentru eliminarea ideologiei comuniste din şcoli, ca să nu fie învăţaţi copiii cu forţa. Pentru ca tinerii, copiii, soldaţii şi organizaţiile de tineret să nu poat fi îndoctrinaţi. Ei nu au luptat pentru ca o nouă ideologie, chiar mai distructivă, să apară”, a spus Andrzej Duda la un miting.

Candidaţii opoziţiei şi grupurile de susţinere a drepturilor LGBT au condamnat discursul lui Duda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *