Premierul polonez Morawieck acuză ,,uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a acuzat joi instituţiile UE că încalcă drepturile statelor membre. Premierul polonez Morawieck acuză ,,uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”, relatează Reuters, preluat de agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici l-a invins în instanță pe Florin Câțu: „Un premier infractor, dator în SUA, amanetează viitorul poporului român”

Guvernul condus de Partidul Lege şi Justiţie (PiS) este de când a preluat puterea, în 2015, în conflict cu Comisia Europeană asupra reformelor judiciare, drepturilor persoanelor LGBT şi libertăţii presei, dar recenta decizie prin care Tribunalul Constituţional polonez a contestat întâietatea dreptului european în faţa celui naţional a agravat mult aceste divergenţe, întrucât este astfel contestat un principiu de bază al integrării europene.

”Suntem într-un moment crucial, am putea spune că suntem la o cotitură în istoria UE”, a afirmat joi Morawiecki în faţa parlamentului de la Varşovia. ”Democraţia este pusă la încercare – cât de mult vor da înapoi naţiunile europene în faţa acestei uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”?, s-a întrebat şeful executivului polonez.

Citește și: László Kövér: Multinaționale vor controlul asupra resurselor financiare, economice, naturale și umane ale țărilor.

Acesta consideră că instituţiile europene şi-au depăşit mandatul prin încercarea de a opri reformele judiciare poloneze şi că decizia Tribunalului Constituţional de la Varşovia atestă întâietatea Constituţiei Poloniei într-un mod care nu este diferit de hotărâri ale unor instanţe similare din alte state membre.

One thought on “Premierul polonez Morawieck acuză ,,uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”

  • octombrie 21, 2021 la 4:06 am
    Permalink

    Față de cele relatate de premierul polonez precum și cel al Ungariei că, multinaționalele doresc controlul asupra resurselor naturale, financiare și altele, că unele instituții ale UE incalcă constituțiile statelor membre UE este o problemă f gravă din punct de vedere juridic și din acest motiv ROMÂNIA trebui să se alieze cu POLONIA, UNGARIA să facă front comun ptru a stopa abuzurile UE pentru a nu ne pierde suveranitatea și încălcarea constituției țării să devenim slugi în propria țară părerea mea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *