Premierul polonez Morawieck acuză ,,uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a acuzat joi instituţiile UE că încalcă drepturile statelor membre. Premierul polonez Morawieck acuză ,,uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”, relatează Reuters, preluat de agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici l-a invins în instanță pe Florin Câțu: „Un premier infractor, dator în SUA, amanetează viitorul poporului român”

Guvernul condus de Partidul Lege şi Justiţie (PiS) este de când a preluat puterea, în 2015, în conflict cu Comisia Europeană asupra reformelor judiciare, drepturilor persoanelor LGBT şi libertăţii presei, dar recenta decizie prin care Tribunalul Constituţional polonez a contestat întâietatea dreptului european în faţa celui naţional a agravat mult aceste divergenţe, întrucât este astfel contestat un principiu de bază al integrării europene.

”Suntem într-un moment crucial, am putea spune că suntem la o cotitură în istoria UE”, a afirmat joi Morawiecki în faţa parlamentului de la Varşovia. ”Democraţia este pusă la încercare – cât de mult vor da înapoi naţiunile europene în faţa acestei uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”?, s-a întrebat şeful executivului polonez.

Citește și: László Kövér: Multinaționale vor controlul asupra resurselor financiare, economice, naturale și umane ale țărilor.

Acesta consideră că instituţiile europene şi-au depăşit mandatul prin încercarea de a opri reformele judiciare poloneze şi că decizia Tribunalului Constituţional de la Varşovia atestă întâietatea Constituţiei Poloniei într-un mod care nu este diferit de hotărâri ale unor instanţe similare din alte state membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.