Politică

Alianță între UDMR și AUR? Cele două partide doresc o lege anti-LGBT asemanatoare cu cea din Ungaria.

Distribuie:
Sursa photo: Canva.

AUR si UDMR vor să inițieze un proiect de lege care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”. În acest sens, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții AUR își chestionează simpatizanții dacă doresc să susțină „un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești”,informează HotNews.ro.

Citește și: Ghana: 10 ani de inchisoare pentru cei care fac parte din comunitatea LGBTQ. Proiectul de lege a fost depus.

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat începerea demersurilor pentru elaborarea unei legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex”, fiind inspirată de modelul de lege al Ungariei, tot anti-LGBTQ. AUR vine la câteva zile după ce un deputat UDMR a anunțat că la începutul sesiunii parlamentare depune un proiect similar.

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) inițiază demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al partidului.

Citește și: Ungaria nu cade in ghenunchi pentru banii europeni. Îi refuză dacă va fi condiționata de abrogarea legii împotriva LGBT.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, suține deputatul George Simion, co-președinte AUR, mai informează sursa data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *