Politică

Viktor Orban convoacă referendumul privind LGBTQ. ,,Viitorul copiilor noștri este în joc”

Distribuie:
Sursa photo: Viktor Orban/facebook.

Ungaria a anunțat planuri de convocare a unui referendum pe probleme de protecție a copilului pentru a combate presiunile Uniunii Europene asupra legislației despre care blocul spune că discriminează persoanele LGBTQ, informează france24.com.

„Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra granițele, de a opri migranții… Insistăm că în Ungaria căsătoria este între un bărbat și o femeie, un tată este un bărbat și o mamă este o femeie… Și ei ar trebui să ne lase copiii în pace”, a declarat Orban, luna trecută.

Primind o bătălie a culturilor cu Comisia Europeană, prim-ministrul Viktor Orban a  acuzat executivul UE că abuzează de puterile sale în contestarea modificărilor recente aduse legislației ungare în domeniul educației și protecției copilului.

Citește și: Deputat USR Emanuel Ungureanu: De ce nu vine DNA să-l ia pe Cîţu? Dragnea a făcut pușcărie.

„Viitorul copiilor noștri este în joc, așa că nu putem ceda teren în acest număr”, a spus el într-un videoclip de pe Facebook.

Comisia Europeană nu a comentat imediat planul lui Orban de a organiza un referendum.

Primul ministru, care a fost la putere din 2010 și se confruntă cu alegeri în aprilie, se prezintă ca apărător al valorilor creștine tradiționale din liberalismul occidental și a intensificat o campanie împotriva persoanelor LGBTQ.

O lege anti-LGBTQ, care a intrat în vigoare în această lună, interzice utilizarea materialelor privite ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen în școli. A provocat proteste în comunitatea LGBTQ.

Citește și: Ghana: 10 ani de inchisoare pentru cei care fac parte din comunitatea LGBTQ. Proiectul de lege a fost depus.

Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit proiectul de lege o „rușine” și a spus că executivul UE va folosi „toate puterile disponibile” pentru a forța Ungaria să abroge sau să modifice legea.

Acțiunile legale lansate săptămâna trecută de Bruxelles cu privire la legislație ar putea susține finanțarea UE pentru Budapesta.

„În ultimele săptămâni, Bruxelles-ul a atacat în mod clar Ungaria din cauza legii sale privind protecția copilului. Legile maghiare nu permit propagandă sexuală în grădinițe, școli, televiziune și reclame”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *