Social

Gheorghe Piperea și alți 9 avocați au atacat la Curtea de Apel Cluj prelungirea stării de alertă.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Gheorghe Piperea și alți 9 avocați au atacat la Curtea de Apel Cluj prelungirea stării de alertă. Acestia consideră că prelungirea ei este ilegală.

,,Împreună cu 9 colegi de breaslă din Cluj am atacat în instanță ultima hotărâre a guvernului de prelungire a stării de altertă, care a intrat în vigoare la data de 10 octombrie.

Printre colegii de la Cluj îi remarc pe cei doi avocați care au avut deja două victorii contra “autorităților” plandemice românești, Micky Kapcza și Gabriel Marin, precum și pe profesorul Radu Catană, de la Babeș-Bolyai. Asta ca să știe că nu (mai) suntem singuri.

Citește și: Ungaria şi Polonia, front comun în faţa sistemului de Justiţie al Uniunii Europene.

Sper să avem o soluție favorabilă săptămâna viitoare.

Hotărârea guvernului este total ilegală, atât din perspectiva încălcării Constituției* și a ierarhiei actelor juridice**, cât și din perspectiva lipsei totale de competență a unui guvern demis de Parlament de a emite acte normative prin care să se instituie stări excepționale și să se depășească limitele stricte ale „administrării treburilor publice”.

Pe de altă parte, această hotărâre de guvern încalcă și Regulamentul (UE) 2021/953 privind pașaportul sanitar (green pass), din care rezultă că prin intermediul acestuia nu se pot institui restrângeri de drepturi și libertăți, discriminări pe criterii sanitare și obligativitatea vakseenării. De asemenea, în contradicție evidentă cu acest regulament, cuplul arahatian-câțian a decis să nu mai permită introducerea în certificatul „verde” a testelor negative și să elimine total posibilitatea dovedirii imunității naturale.4

Citește și: NUCLEARA Senatul Francez respinge legea privind vaccinarea obligatorie. Socialiștii, izolați la vot.

Reamintesc că, în urmă cu câteva săptămâni, Curtea de Apel Cluj a mai anulat trei hotărâri de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă, ceea ce înseamnă că, și din acest punct de vedere, ultima ispravă a cuplului arahatian-câțian este ilegală, întrucât nu mai există o stare de alertă care să poată fi prelungită.

Păi, înainte de orice, „inteligenții” din structurile tehno-birocratice sanitar-politice ar trebuie să respecte legalitatea și să emită legi și hotărâri corecte, care să reziste controlului constituționalității și să respecte drepturile și libertățile tuturor. Așa e democratic. Invers, este totalitar și tiranic. Este disprețuitor la adresa populație.

În al doilea rând, măsurile de prevenție și de tratament pot fi luate și cu respectarea Constituției și a legilor, ba chiar și cu respectarea propriului popor și, dacă n-o fi cu bănat, aș zice că se pot respecta și etica, echitatea, deontologia științifică și medicală, credințele și suferințele oamenilor și chiar și jurământul lui Hipocrate.

În fine, nu noi avem pe mână zeci și sute de miliarde, nu noi le-am aruncat pe apa sâmbetei, omițând că, indiferent de durata stării de alertă, situația din sistemul sanitar s-a deteriorat.

Hai liberare!” spune Georghe Piperea pe pagina personlă de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *