Sănătate

Medicul Vasile Astărăstoae: Niciun vaccin sau antibiotic nu ne va salva. Suntem, în general, subechipați din punct de vedere psihologic…

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Medicul Vasile Astărăstoae transmite pe blogul său personal că nu suntem pregătiți din punct de vedere psihologic si cultural pentru această pandemie: ,,Niciun vaccin sau antibiotic nu ne va salva. Suntem, în general, subechipați din punct de vedere psihologic și cultural pentru actuala pandemie.”

,,Lumea modernă s-a trezit dintr-o dată cu cel mai vechi partener de călătorie al istoriei omenirii: teama existențială și teama de moartea inevitabilă. Niciun vaccin sau antibiotic nu ne va salva.

Citește și:,,Iohannis, nici nu știi, cât de mic începi să fii” Românii nu mai au încredere în președintele țării!

Deoarece această experiență a devenit străină oamenilor moderni, suntem, în general, subechipați din punct de vedere psihologic și cultural pentru actuala pandemie. 

Trebuie să ne aplecăm și asupra credinței nu numai asupra științei. Succesul instituțiilor religioase creștine în mobilizare, mesajul lor și capacitatea lor de a influența comportamentul uman la un nivel foarte profund reprezintă un model, care merită imitat.

Citește și:Centrele comerciale și mall-urile, boicotate de români. ,,Vă dorim falimentul, o nevaccinată!”

Religiile sunt, de asemenea, remarcabile pentru că sunt intergeneraționale, oamenii de multe vârste se închină adesea unul lângă altul. De aceea organizațiile creștine sunt astăzi printre cei mai mari furnizori de servicii medicale comunitare caritabile.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *