Social

Profesorul Vasile Astărăstoae refuză să se vaccineze: ,,După ce apare varianta omega.”

Distribuie:
Photo: Vasile Astărăstoae.

Profesorul Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, refuză să se vaccineze cu actualele variante ale vaccinurilor. Reacția acestuia vine în contextul în care se anunță  valului 4 al pandemiei care afectează deja țări din Europa și nu numai, chiar și unele state cu procente mari de vaccinați, cum e Israelul, informează știripesurse.

Citește și: Emanuel Ungureanu îi amenință cu proteste pe colegii săi din USR-PLUS dacă nu rezolvă problemele spitalului Grigore Alexandrescu.

,,Vă recomand să citiți integral aceste articole pentru a înțelege că atunci când recomandăm o măsura trebuie în primul rând, să apreciem raportul risc / beneficiu / eficiență. Sunt însă sceptic că decidenții vor înțelege acest lucru și cred că în continuare ne vom închina la „masca noastră cea de toate zilele”.

Citește și: Procurorii DNA au descins la Ministerul Transporturilor: Grup infracțional organizat.

P.S.1 Mulțumesc prietenului meu Tudor Arvinte, profesor la Facultatea de Farmacie din Geneva și cercetător în domeniul medicamentului, care mi-a semnalat unul dintre articole (de unde mi-a venit ideea acestei notițe).

P.S.2 Răzvan Constantinescu a fost printre primii în Romania care a vorbit despre inutilitatea portului exagerat al măștii. Acum este cercetat în multiple comisii de etică și de disciplină. Voi publica săptămâna viitoare punctul meu de vedere cu privire la acest subiect.

P.S.3 Deoarece eficiența vaccinului anti-COVID scade față de variantele delta și epsilon, am luat decizia să mă vaccinez după ce apare varianta omega și va fi fabricat vaccinul eficient pentru toate variantele.” a transmis Vasile Astărăstoae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *