Social

Titus Corlățean, demers pentru apărarea limbilor materne ale minorităților din Ucraina.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Parlamentarul PSD Titus Corlățean, demers pentru apărarea limbilor materne ale minorităților din Ucraina:

,,Moțiunea pentru rezoluție pe tema înrăutățirii accesului minorităților naționale din Ucraina la educație în limba maternă, pe care am inițiat-o, va deveni raport al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Am convingerea că vom reuși în final, cu sprijinul Consiliului Europei, să apărăm dreptul la educație în limba maternă pentru etnicii români din Ucraina.”

Comunicat de presă:

Citește și: Președintele polonez Andrzej Duda: Sunt creștin practicant. Mă rog. Nu mi-e rușine. Susțin familiile. Sunt pro-viață. Apăr viața.

“Prezent la lucrările celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg și online, 27-30 septembrie 2021), senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, salută decizia Biroului Adunării de a susține moțiunea pentru rezoluție pe care a inițiat-o pe tema înrăutățirii accesului minorităților naționale din Ucraina la educație în limba maternă: necesitatea implementării Rezoluției APCE 2189 (2017) prin repartizarea la comisia parlamentară competentă, în vederea elaborării unui raport, cu rezoluție și recomandare.

În urma sesizării Biroului, Comisia APCE pentru egalitate și nediscriminare a desemnat deja un raportor pe această temă, care va semnala situațiile de înrăutățire a accesului minorităților naționale, inclusiv a etnicilor români din Ucraina, la educație în limba maternă, precum și modalitățile de acțiune în vederea remedierii acestor încălcări flagrante ale drepturilor lingvistice ale persoanelor aparținând minorităților naționale.

Citește și: Maria Grapini: Rareș Bogdan minte cu sânge rece! Manipulează și nu răspunde la întrebări!

Moțiunea pentru rezoluție, inițiată de senatorul Corlățean, a beneficiat de sprijinul unor membri ai Delegației Parlamentului României la APCE, precum și de suportul unor membri ai Adunării din Elveția, Franța, Germania, Olanda, Italia, Spania, Letonia, Ungaria, Serbia, Albania și San Marino aparținând tuturor celor cinci grupuri politice ale APCE.”

Sursa: senat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *