UDMR a inițiat în Parlament un proiect de autonomie a așa-numitului Ținut Secuiesc.

Distribuie:
Sursa photo: UDMR/facebook, edit Canva.

UDMR a inițiat în Parlament un proiect de autonomie a așa-numitului Ținut Secuiesc. Autonomia Tinutului Secuiesc, supusa la vot in Parlamentul Romaniei. Cine sunt deputatii UDMR care au initiat proiectul.

Uniunea Maghiara din Transilvania (EMSZ) va prezenta in cadrul Parlamentului de la Bucuresti un proiect de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc, arata un comunicat de presa de pe site-ul formatiunii.

Citește și: Greii PNL, la cuțite. Rareș Bogdan: Orban a ales să mintă. S-ar putea ca nervii mei să plesnească

,,József Kulcsár-Terza va prezenta încă o dată proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc legislativului de la București, iar în calitate de co-inițiator – cu semnătura sa – va fi susținut de colegul său de deputat, Zoltán Zakariás. Parlamentarii Asociației Maghiare din Transilvania au vorbit despre acest lucru în cadrul reuniunii Grupului de lucru regional pentru autoguvernare al Forumului reprezentanților maghiari din bazinul Carpaților în Parlamentul maghiar de la Budapesta.”

Citește și: Florin Roman: Există persoane care fac mulți copii și alocațiile devin principala sursă de venit

,,Agenda reuniunii din 10 iunie, prezidată de Pál Zsigmond Barna și Zsolt Molnár, a inclus aspectele de protecție a minorităților din președinția maghiară a Consiliului Europei, problemele autoguvernării pe continentele maghiare ale bazinului carpatic și Inițiative de cetățenie europeană.”

Prim-ministrul Katalin Szili a făcut o prezentare introductivă cuprinzătoare asupra tendințelor care influențează posibilitățile de autoguvernare și autonomie ale continentelor maghiare din bazinul Carpaților, inclusiv noul cadru pentru negocieri care coordonează aspirațiile continentelor.

Citește și: Micii și muștarul nu dau rezultate. Tot mai puțini români se vaccinează cu prima doză.

Grupul de lucru și-a exprimat solidaritatea față de maghiarii din Transcarpatia, a căror situație este amenințată și poate fi agravată și mai mult prin adoptarea Legii minorităților naționale și a minorităților indigene.

Membrii grupului de lucru au fost de acord că, în timpul seriei de consultări privind viitorul Europei, ar trebui utilizat un sprijin suplimentar pentru inițiativele cetățenilor pentru a atrage atenția asupra așteptărilor minorităților naționale. În același timp, se consideră o sarcină importantă a maghiarilor să-și arate prezența efectivă în recensământ prin aplicarea principiului „toți maghiarii contează”, se arată în comunicatul UDMR 

6 comentarii la „UDMR a inițiat în Parlament un proiect de autonomie a așa-numitului Ținut Secuiesc.

 • iunie 21, 2021 la 3:46 am
  Permalink

  Susțin autonomia ținutului Secuiesc!

  Răspunde
  • iunie 26, 2021 la 11:19 am
   Permalink

   Să vă ia Dracul pe toți cei care susțineți autonomia ținutului Secuiesc.

   Răspunde
 • iunie 26, 2021 la 6:29 pm
  Permalink

  Votati PNL! 🤮
  Votați USR! 🤮
  Votați UDMR! 🤮
  Pe cât pariem că în condițiile actuale, dorința le va fi îndeplinită?!?!
  Se întorc în mormânt strămoșii noștri!

  Răspunde
 • iulie 12, 2021 la 7:56 pm
  Permalink

  Bă bozgore, dute in p***a mătii in ungaria dacă-ți trebe unguri. Problema oricărei autonomii pe teritoriul României trebuie să hotărască toți Românii, iar majoritatea trebuie să fie de peste 90% hotărîtă prin referendum. Nici un guvern sau parlament nu trebuie să ia o astfel de hotărîre în numele nimănui. Partidul muiștilor din ungaria udmr trebuie scos în ilegalitate, oentru că provoacă ură și discordie între granițele țării.

  Răspunde
 • iulie 18, 2021 la 10:44 pm
  Permalink

  Da sustin autonomia tinutului secuiesc.

  Răspunde
 • iulie 20, 2021 la 7:24 pm
  Permalink

  Vreti autonomie mergeti in Ungaria si aveti cît vreti voi nu la noi in tara asta care va gazdueste nu va convine nu va opreste nimeni.

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *