Social

Ungaria a adoptat legea care interzice „promovarea” LGBTQ în școli, într-un cadru legat de pedofilie.

Distribuie:
Sursa photo: Canva.

O nouă lege combină măsurile împotriva pedofiliei cu protejarea minorilor de ”propaganda homosexuală”. Premierul Ungariei se folosește de acest subiect pentru a diviza opoziția și a abate atenția de la propriile eșecuri, infromează alephnews

Căsătoria între persoane de același sex nu este recunoscută în Ungaria şi numai cuplurile heterosexuale pot adopta în mod legal copiii.

Citește și: UDMR a inițiat în Parlament un proiect de autonomie a așa-numitului Ținut Secuiesc.

Criticii au stabilit o paralelă între noua legislaţie şi legea din Rusia din 2013, care interzice diseminarea „propagandei privind relaţiile sexuale netradiţionale” în rândul tinerilor ruşi.

Partidul conservator al guvernului din Polonia, Legea şi justiţia (PiS), principalul aliat al Fidesz în Uniunea Europeană, a adoptat o poziţie critică similară cu privire la problemele LGBT.

Citește și: Monica Macovei spune că CCR vrea să ne scoată din Uniunea Europeană. Cere demisia judecătorilor CCR.

Luni (14 iunie), aproximativ 10.000 de persoane au manifestat în Piața Kossuth din Budapesta, în fața Parlamentului.

Guvernul premierului naționalist Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri la începutul anului 2022 și promovează o agendă puternic creștin-conservatoare, s-a îndreptat mai departe împotriva comunității LGBT + de anul trecut. Partidul polonez, principalul aliat al Fidesz, a adoptat o poziție similară de ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *