Social

Comisarul UE pentru Justiție: Să nu se folosească certificatul pentru discriminarea nevaccinaților!

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, avertizează țările UE să nu utilizeze certificatul verde pentru discriminarea nevaccinaților, mai ales că s-a dovedit științific că și persoanele vaccinate pot fi purtătoare de virus, informează antena3.ro.

Având în vedere considerentul 36 din Regulamentul 2021/953 al Parlamentului European şi al Consiliului din 14 iunie 2021, care prevede că este interzisa discriminarea directă sau indirectă împotriva persoanelor nevaccinate.

Citește și: Părintele Vasile Ioana critică conducerea țării: Indolența, nepăsarea și nesimțirea conducătorilor.

,,Regulamentul 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului privind certificatul digital COVID al UE se bazează pe articolul 21, din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și urmărește să faciliteze acest drept la libera circulație în Uniunea Europeană.

Pentru a se asigura că persoanele nevaccinate pot beneficia și de libera circulație, regulamentul stabilește un cadru la nivelul UE pentru eliberarea, verificarea și acceptarea nu numai a certificatelor de vaccinare, ci și a certificatelor de testare și vindecare. Regulamentul afirmă în mod clar că vaccinarea nu este o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului de liberă circulație.

Citește și: Așa arată falimentul. Mall-urile au rămas pusti. Piperea: Se zguduie cămeșa pe ei, sireacii.

Utilizarea pe plan intern a certificatelor COVID-19 în alte scopuri decât facilitarea liberei circulații în UE nu intră în domeniul de aplicare a regulamentului.

Într-adevar, statele-membre pot utiliza certificatul digital COVID al UE în scopuri interne, dar li se cere să furnizeze un temei juridic în legislația națională care trebuie să respecte, printre altele, cerințele de protecție a datelor.” a mai spus acesta într-un răspuns pentru 2 europarlamentari italieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *