Social

Ungaria: Guvernul Viktor Orban a anunțat că va îngheța prețurile la benzină și motorină.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Pentru a preveni noi creșteri, guvernul Ungariei a anunțat că va îngheța prețurile la benzină și motorină la nivelul de 480 de forinți timp de trei luni, începând cu 15 noiembrie, informează rmx.

„Întrucât prețul benzinei și motorinei afectează funcționarea economiei și prețurile în general, guvernul a decis să fixeze prețul pe litru al acestor produse la 480 de forinți (1,31 euro) pentru trei luni, începând de luni, 15 noiembrie”, a spus cabinetul ministrului Gergely Gulyás.

Citește și: Tudor Chirilă îl face praf pe Iohannis: ,,Profilul unui leneș. Sunteți ticălos pentru multe lucruri”

El a adăugat că aceasta înseamnă că lista de prețuri pentru motorină și benzină cu octan 95 poate fi mai mică de 480 de forinți, dar nu mai mare. Dacă benzinăriile nu respectă regulamentul, acestea se vor confrunta cu închiderea obligatorie. După trei luni, guvernul va analiza situația și va decide dacă retrage sau prelungește măsura.

Gulyás a spus că reducerea prețului afectează doar marja de retail, iar furnizorii nu vor fi compensați. Guvernul nu poate reduce acciza pe combustibil conform reglementărilor Uniunii Europene. Potrivit ministrului, guvernul este încrezător că această mișcare va ajuta și economia și va contribui la reducerea inflației.

Citește și: Piperea o dinamitează pe Kovesi: Ar trebui declanșate procedurile de revocare de urgență

Până acum, Ungaria este al doilea stat membru al Uniunii Europene care a înghețat prețurile carburanților, după ce Croația a făcut același lucru pe 21 octombrie, stabilindu-și prețul la echivalentul a 550 HUF pentru o lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *