Politică

Polonia: ,,Vrem să fim în UE, dar în același timp vrem să rămânem un stat suveran.”

Distribuie:
Sursa photo: Jarosław Kaczyński/facebook.

,,Conceptul de polyexit este o invenție propagandistică de opoziție, Polonia vrea să rămână în Uniunea Europeană (UE) ca stat care își păstrează suveranitatea; cu toate acestea, tratatele fondatoare ale UE sunt abuzate astăzi și trebuie clarificate, a declarat miercuri Jarosław Kaczyński, președintele principalului partid de guvernământ polonez, preluat din MTI

Citește și: Statul Român, acționat în instanță pentru purtarea măștii în școli ,,Guvernul sa DEMONSTREZE cu studii medicale internationale, cat de eficiente sunt mastile”

,,- Guvernul vede clar viitorul Poloniei în UE. Vrem să fim în UE, dar în același timp vrem să rămânem un stat suveran” a subliniat președintele coaliției guvernului polonez, justiție și justiție (PiS), viceprim-ministru.

Citește și: Nelu Tătaru îi va propune lui Florin Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane.

Potrivit lui Kaczyński, UE este în criză, iar PiS este ferm în favoarea rezolvării acestui lucru. El s-a plâns că tratatele fondatoare ale UE nu sunt „în mare măsură respectate sau utilizate ca mijloc de (atacuri împotriva statelor membre individuale)”. El a adăugat că principiul egalității dintre statele membre este încălcat în mod drastic în UE și că cele mai puternice state, în special Germania, folosesc Uniunea ca instrument, spune acesta.

,,Excludem posibilitatea polyexitei, deoarece realitatea continentului nostru de astăzi este UE, PiS leagă în mod clar viitorul Poloniei de aderarea la UE, dar acest lucru nu înseamnă a fi de acord cu procesul în curs de desfășurare care limitează suveranitatea statelor membre și încalcă Tratate.”

One thought on “Polonia: ,,Vrem să fim în UE, dar în același timp vrem să rămânem un stat suveran.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *