Politică

Ungaria: Bruxellesul nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum”

Distribuie:
Sursa photo: Viktor Orban/facebook.

Încercările Uniunii Europene de a determina Ungaria să renunţe la legea care interzice în şcoli materialele ce promovează homosexualitatea nu vor avea succes, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, potrivit Reuters, preluat de stiripesurse.

Citește și: Președintele Iohannis revine după 7 ani de mandat cu planul ,,România Educată”.

Potrivit agenţiei ungare de presă MTI, Gergely Gulyas a declarat că Budapesta „va rezista presiunii Bruxellesului de a determina Ungaria să permită prezenţa activiştilor LGBTQ în grădiniţe şi şcoli”, adăugând că protejarea copiilor este unul dintre cele mai importante obiective, scrie agerpres.ro.

El a mai spus că, în afara Constituţiei din Ungaria, şi Carta Drepturilor Fundamentale din UE susţine că creşterea copiilor este datoria părinţilor.

Citește și: Eșec răsunător al Guvernului. Negrescu: Un alt set de critici față de PNRR din partea Comisiei Europene.

Gergely Gulyas a denunţat ceea ce el a numit „campania fără precedent” împotriva Ungariei lansată de UE.

„Bruxellesul nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum”, a declarat el, ca reacţie la o dezbatere din cursul dimineţii în Parlamentul European, potrivit AFP.

Ursula von der Leyen a atenţionat miercuri Ungaria că trebuie să renunţe la legea care interzice şcolilor să folosească materiale considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de sex, pentru că în caz contrar Bruxellesul va deschide o procedură de infringement, mai prezintă sursa menționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *